Specialistische vakkennis

Voorbeeld Restauratie projectVoorbeelden van restauratieprojecten: de Ronde Lutherse Kerk aan de Singel, het Anne Frank Huis aan de Prinsengracht of de grote- en kleine Synagoge in Amsterdam.

Het specialistische karakter van restauratie schilderwerk vereist een gedegen vakmanschap. Dat komt met name naar voren in diverse ambachtelijke decoratie technieken zoals het aanbrengen van bladgoud op ornamenten, houtimitatie en wandbespanning.

Historisch verantwoord resultaat

Tijdens het eerste vrijblijvende gesprek analyseert onze meesterschilder de huidige conditie van het schilderwerk en adviseert hoe we tot een historisch verantwoord resultaat kunnen komen dat volledig aan uw behoeften tegemoet komt. We denken mee over de beste werktechnieken in uw specifieke situatie. Om een authentiek kleurgebruik te garanderen, kunnen verfmonsters ter analyse in een laboratorium aangeboden worden. Uiteraard zijn we bekend met de actuele regelgeving rond monumentenzorg. 

Advies

Vervolgens worden uw wensen samengevat in een glasheldere offerte zonder valkuilen. Met Gebr. Velthuis weet u precies waar u aan toe bent. Zo krijgt u een complete offerte waarin alle belangrijke aspecten helder zijn beschreven: de aard en omvang van de werkzaamheden, de materialen, de benodigde tijd, de planning, etc. Net zo helder zijn de afspraken over de kosten, waarbij de begroting is afgestemd op de algemene en specifieke kenmerken van uw opdracht. Denk bijvoorbeeld aan het steigerwerk (altijd door onszelf uitgevoerd) en eventuele kosten voor vergunningen en precario. Onze offertes voldoen aan de richtlijnen van de Consumentenbond en de Vereniging Eigen Huis.